همه چیز در مورد انواع مقوای جعبه سازی

برای سفارش ورق سینگل فیس، ثبت سفارش کارتن و یا سفارش جعبه رنگی فانتزی میتوانید با شماره های درج شده در بالای صفحه تماس حاصل فرمایید. همینطور میتوانید برای جلو انداختن کار خود در قسمت ثبت سفارش در منوی بالای سایت مشخصات سفارش خود را ثبت نمایید.

انواع مقوای جعبه سازی

جعبه سازی یکی از مهمترین عوامل در بسته بندی محصولات است. برای سآخت جعبه ‌های مقاوم و با کیفیت، استفاده از انواع مختلف مقواهای جعبه سازی ضروری است. در تولید جعبه‌های بسته بندی، انواع مختلفی از مقواها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مقواها شامل مقواهای مخصوص جعبه سازی، مقواهای مورد استفاده در جعبه سازی و انواع مقواهای جعبه های بسته بندی می‌شوند.  انواع مختلف مقواهای جعبه سازی، از جمله مقواهای کرافت ، مقواهای مضاعف، مقواهای ی مضاعف با روکش پلاستیکی، مقواهای مضاعف با روکش آلومینیومی و مقواهای مضاعف با روکش فویلی هستند. در این بخش، به بررسی انواع مقوای جعبه سازی و بهترین مقوا برای جعبه سازی می پردازیم، بنابراین با چاپ و بسته بندی خاورمیانه همراه باشید.

انواع مدل های مقوا در جعبه سازی

بسته به نوع کاربری، مقواهای مناسب جعبه سازی انواع مختلفی دارند که در دسته بندی متفاوت قرار می گیرند. در صنعت جعبه سازی، استفاده از ۴ نوع مقوای پشت طوسی، ایندربرد، پشت سفید و ایفلوت بسیار رایج است. انتخاب درست نوع مقوا برای ساخت جعبه‌ها بسیار مهم است و در نهایت، برای محصول زیبایی مورد نظر، اهمیت دارد .در این بخش به بررسی انواع مقوای جعبه سازی می پردازیم:

مقوا کرافت برای جعبه سازی

مقوای پشت رنگی در ساخت جعبه

انواع مقواهایی که پشت رنگی دارند را با هم بررسی می کنیم.

مقوای پشت طوسی

مقوای پشت طوسی یکی از مقواهای مناسب برای جعبه سازی است که گرما آن بین ۲۳۰ تا ۵۰۰ گرم است. انتخاب گرم مناسب مقوا بر اساس عواملی مانند درخواست مشتری و وزن محصولات تعیین می‌شود. این نوع مقوا دارای یک سمت طوسی و سمت دیگر سفید است.

مقوا پشت طوسی از دو لایه مقوای بهم چسبیده ساخته شده است و برای بسته بندی انواع محصولات استفاده می‌شود. با توجه به گرم مقوا، جعبه‌های ساخته شده با این نوع مقوا ممکن است خیلی سخت یا خیلی نرم باشند و می‌توان از آنها برای چاپ با تیراژ بالا استفاده کرد. برای بسته‌بندی مقواهای پشت طوسی، می‌توان از لایه‌های فیلم پلاستیکی استفاده کرد و نحوه بسته‌بندی آنها به صورت شیت می‌باشد. با این حال، به دلیل اینکه مقواهای پشت طوسی از نوع بازیافتی هستند، برای بسته‌بندی دارو و مواد غذایی استفاده نمی‌شوند.

مقوای پشت سفید

مقواهای پشت سفید، کرم و زرد با گرماژ بین ۲۳۰ تا ۵۰۰ گرم، از جمله مقواهای مناسب برای بسته‌بندی دارویی و مواد غذایی هستند. با افزایش وزن مقواهای پشت سفید، میزان سختی آنها نیز بیشتر می‌شود. بیشترین کاربرد این نوع مقواها در جعبه‌هایی است که داخل آنها دیده یا نکاتی نوشته می‌شود.

مقوای پشت سفید که از الیاف فیبری و پلاستیکی ساخته شده است، دارای جذب جوهر یکنواخت، کیفیت بالا و مقاومت در برابر تاشوندگی است. این نوع مقواها از لحاظ بهداشتی تایید شده‌اند و شرکت‌های تولید کننده جعبه کفش، خمیر دندان، جعبه شیرینی و کیک و … از آن استفاده می‌کنند. برای بسته‌بندی، مقواهای پشت سفید را رول می‌کنند.

مقوای ایندربرد

مقوای ایندربرد، نوع دیگری از مقواهای مناسب برای چاپ جعبه است که برای بسته‌بندی محصولات غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده می‌شود. در مرکز این نوع مقوا از مقوای بازیافتی پشت طوسی استفاده می‌شود و دو طرف دیگر مقوا با پالپ سفید پوشش داده می‌شود. در صورتی که محصولات مورد نظر وزن بیشتری داشته باشند، از لایه‌های بیشتری برای افزایش ضخامت مقوای ایندربرد استفاده می‌شود و گرماژ آن بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ گرم است.

مقوای ایندربرد، با افزایش وزن، ضخامت بیشتری نیز پیدا می‌کند و دارای دانسیته جرم بالایی است که باعث استحکام بیشتر آن می‌شود. جعبه‌های دارویی اغلب از این نوع مقوا ساخته می‌شوند زیرا دارای استحکام بالا و نرمی بیشتری نسبت به سایر مقواها هستند. به همین دلیل، مقواهای ایندربرد برای ساخت جعبه‌های دارویی بسیار مناسب هستند.

مقاله مرتبط: کارتن صادراتی چیست

مقوا مخصوص جعبه سازی

مقواهای مناسب جعبه سازی

در ادامه موضوع انواع مقوای جعبه سازی، به بررسی مقوا های مناسب جعبه سازی می پردازیم:

  • برای ساخت جعبه راه راه، از مقواهای مناسب استفاده می‌شود که شامل کاغذ کرافت و موجدار می‌شود. این جعبه‌ها از سه لایه تشکیل شده‌اند و دارای ۳ فلوت هستند که موجب افزایش استحکام آنها می‌شود. این جعبه‌ها برای قرار دادن غذاهای سنتی و فست فود به کار می‌روند.
  • جعبه عاج، ترکیبی از کاغذ مات و مقواهای تزئینی است که در یک سمت آن از مقوای لمینت استفاده می‌شود. قسمت لمینت جعبه، نوشته‌ها را براق‌تر نشان می‌دهد. این نوع جعبه برای بسته‌بندی‌های لوکس استفاده می‌شود و همچنین برای حمل غذا کاربرد دارد و طعم و بوی غذا را به خوبی حفظ می‌کند.

مقوا کرافت برای جعبه سازی

فلوت، یکی از اجزای اساسی مقواهای مناسب جعبه‌سازی است که در قسمت موج جعبه قرار می‌گیرد و باعث استحکام جعبه می‌شود. هر چه فلوت استفاده شده در جعبه سازی قوی‌تر باشد، هزینه و وزن جعبه نیز به همان نسبت افزایش پیدا می‌کند. فلوت‌ها به صورت A، B، C  و … دسته‌بندی می‌شوند و هر کدام ویژگی‌ها و ضخامت متفاوتی دارند.

انواع فلوت در جعبه‌ها بر اساس ویژگی‌های مختلف دسته‌بندی می‌شوند. فلوت نوع B با ضخامت ۳ میلیمتر، بسیار رایج است و اصولا در جعبه‌های پستی استفاده می‌شود. فلوت نوع C دارای ضخامت ۵/۳ تا ۴ میلیمتر است و ظرفیت بالایی در برابر وزن سنگین دارد. این جعبه‌ها برای حمل و نقل استفاده می‌شوند. فلوت نوع E بسیار نازک است و ضخامت آن در حدود 1 تا 5/1 میلیمتر است. این مقوا در مقابل له شدگی مقاوم است.

بهترین مقوا برای ساخت جعبه

در این بخش به بررسی بهترین مقوا در جعبه سازی می پردازیم:

بهترین نوع مقوا برای ساخت جعبه

برای ساخت جعبه، مقوایی با ضخامت و مقاومت بالا مناسب است. یکی از بهترین نوع مقواها برای ساخت جعبه، مقوای فالت است. این نوع مقوا، از ترکیب چند لایه کاغذ ساخته شده و دارای ضخامت و مقاومت بالایی است. همچنین، مقوای فالت دارای سطحی صاف و بدون نوارهای چوبی است که باعث می‌شود جعبه ساخته شده از آن به شکلی زیبا و حرفه‌ای در بیاید. همچنین، مقوای کارتنی نیز برای ساخت جعبه مناسب است. این نوع مقوا، از ترکیب چند لایه کاغذ و کارتن ساخته شده و دارای ضخامت و مقاومت بالایی است. مقوای کارتنی در ضخامت‌های مختلفی موجود است .

بهترین مقوا برای ساخت جعبه کادویی

جعبه‌های کادویی برای بسته‌بندی و جابجایی عناصری که قصد ذخیره و نگهداری آنها را داریم و نمی‌خواهیم آسیب ببینند، استفاده می‌شوند. با این حال، جعبه‌های مقوایی با توجه به کیفیت، جنس، سازنده و اندازه‌شان، برای مصارف مختلفی کاربرد دارند.

مقواهای مختلف برای تهیه جعبه کادویی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مقوای فابریانو، که در دو جنس کتان صد در صد و پنجاه درصد و در سایزهای مختلف تولید می‌شود، برای مصارف گوناگونی نظیر بسته بندی، ساخت مجسمه، هنرهای دستی، کارت‌های تبریک، گواهینامه و… استفاده می‌شود. مقوای اکلیلی و فوم دار، از لحاظ شکل ظاهری زیباتر و جذاب‌تر است و طرفداران بیشتری دارد. مقوای کرافت، با طیف رنگ قهوه‌ای و قدرت جذب فوق العاده بالا، بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. مقوای راه راه، به‌دلیل مقاومت و تطبیق‌پذیری بالا، بیشترین استفاده را در ساخت جعبه کادویی دارد. مقوای اشتنباخ نیز در فهرست بهترین مقواها برای ساخت جعبه کادویی و نقاشی قرار دارد و به وفور توسط کاربران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع مقواهای جعبه های بسته بندی

بهترین مقوا برای ساخت جعبه اسباب کشی

برای ساخت جعبه اسباب کشی، می‌توان از مقوای با کیفیت و مقاوم استفاده کرد. معمولاً مقوای چند لایه با ضخامت مناسب برای ساخت جعبه اسباب کشی استفاده می‌شود. این نوع مقواها به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه، رطوبت و حرارت، مناسب برای نگهداری و حمل و نقل اشیاء حساس هستند. همچنین، برای ساخت جعبه اسباب کشی می‌توان از مقوای فلوتینگ (Fluting) استفاده کرد که دارای لایه‌های متعددی از کاغذ با ضخامت متفاوت است. این نوع مقوا به دلیل سبکی و قابلیت بازیافت بالا، برای حمل و نقل اشیاء سبک و حمل و نقل بین المللی مناسب است.

در کل، برای انتخاب بهترین مقوا برای ساخت جعبه اسباب کشی، باید به نوع و وزن اشیاءی که قرار است درون جعبه قرار گیرند، توجه کرد و مقوایی با ضخامت و مقاومت مناسب برای آن انتخاب کرد.

چاپ و بسته بندی خاورمیانه

چاپ و بسته بندی خاورمیانه به منظور تامین نیاز روز افزون صنعت بسته بندی كشور، با توان تولید حداقل روزانه 100 هزار متر مربع ورق کارتن(3لایه،5لایه،Eفلوت و سینگل فیس) و همچنین تبدیل ورق به کارتن، با دو شیفت صبح و عصرتاسیس و افتتاح گردید. هدف این مجموعه بر اساس تولید محصول با كیفیت و در حد شان والای مصرف كننده ایرانی بوده كه برای برآورده ساختن این اصل همواره انتخاب و گزینش بهترینها مبنای عمل بوده است. بنابراین بكارگیری پیشرفته ترین و سریع ترین ماشین آلات ورق سازی کارتن، خط كش برش، ماشین دوخت اتوماتیک(منگنه)، دایکات فکی،دستگاه لبه چسب و تاکن اتوماتیک، جعبه چسبان اتوماتیک وچاپ كارتن 4 رنگ تمام اتوماتیک خارجی و مقوای بهداشتی موجب گردید این مجموعه با گذشت زمان اندك، نسبت به جذب مشتریان بزرگی اقدام نماید.

کلام آخر

استفاده از مقواهای مختلف در جعبه سازی، به دلیل خواص مکانیکی، سبکی و قابلیت بازیافت، بسیار مهم است. با توجه به نوع محصول و شرایط بسته بندی، انتخاب مقوای مناسب برای جعبه سازی بسیار حائز اهمیت است. بنابراین، بررسی و شناخت انواع مختلف مقواهای جعبه سازی، به عنوان یکی از موارد مهم در بسته بندی محصولات، ضروری است.

پرسش های متداول

انواع مقوای جعبه سازی کدام اند؟

بسته به نوع کاربری، انواع مقوای جعبه سازی مختلفی وجود دارد که در دسته بندی متفاوت قرار می گیرند. در صنعت جعبه سازی، استفاده از ۴ نوع مقوای پشت طوسی، ایندربرد، پشت سفید و ایفلوت بسیار رایج است.

برای ساخت جعبه از چه نوع مقواهایی استفاده می کنند؟

انواع مقوای جعبه سازی ، از جمله مقواهای کرافت، مقواهای مقوایی، مقواهای مقوایی مضاعف، مقواهای مقوایی مضاعف با روکش پلاستیکی، مقواهای مقوایی مضاعف با روکش آلومینیومی و مقواهای مقوایی مضاعف با روکش فویلی هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *